Pentru femei care gândesc, citesc și cheltuiesc
Cautare
Irina Binder, despre sufletul de scriitoare și inima de femeie
Irina Binder este o tânără scriitoare din România. Recent, aceasta și-a publicat primele două volume ale romanului „Fluturi”, iar blogul ei, ”Insomnii”, este de-a dreptul asaltat de cititori. Irina spune că acesta a atins și limita de 20 de mii de accesări pe zi. Dar pentru cei ce caută un „colțișor” unde se pot regăsi, relaxa și medita pe vastele orizonturi ale internetului, Irina Binder nu mai are nevoie de lungi prezentări, pentru că este deja foarte cunoscută.
În interviul pe care cu amabilitate Irina a acceptat să-l acorde revistei PentruEa.md, scriitoarea vorbește despre fericirea ei de femeie, despre norocul de-a mânui cuvântul și ușurința cu care o face. Pentru cei care încă nu o „cunosc” pe Irina Biner, vă invit să o descoperiţi, iar pe cititorii și admiratorii ei, vă invit să o redescoperiți.

Scriu încă din copilărie. Am început cu un jurnal, în care îmi notam poezii și citate care îmi plăceau, dar și povețe de la tatăl meu.
Pe blog am început să scriu din 2010, deși am mai avut un blog în 2005, pe care l-am abandonat la un moment dat.


Mi s-a părut potrivit numele „Insomnii" pentru blogul meu, pentru că scriam mai mult noaptea, când nu puteam dormi
, dar și pentru că frământările interioare sunt mai intense noaptea, când avem răgaz să reflectăm la existența noastră.

 

 

Primii mei cititori au fost oamenii necunoscuți. Nici măcar acum nu știu toți prietenii sau colegii mei că am un blog.
Nu am povestit tuturor nici măcar că am publicat o carte. Consider că oamenii care vor trebui să ajungă la mine, vor veni nechemați.

Scrisul mă liniștește. Este un mod bun de a-mi descărca sufletul și de a mă liniști. Văd în scris un prieten supus, care mă ascultă fără a mă contrazice și fără a mă judeca. Totodată, recitind ceea ce scriu, învăț mereu ceva despre mine și îmi reconsider poziția față de anumite aspecte ale vieții.

Cel care m-a susținut să public cartea „Fluturi" este Dumnezeu. A publica această carte a fost un vis, însă nu am făcut nimic special pentru a-l realiza. Am scris povestea, am publicat câteva fragmente pe blog, apoi am început să primesc propuneri de la diferite edituri pentru a publica o carte.

  

 

Cuvântul este cea mai puternică metodă de a influența vieți și stări de spirit. Cuvântul poate să aducă mângâiere sau poate răni. Poate vindeca sau poate îmbolnăvi. Poate apropia sau poate înstrăina. Poate da naștere unor sentimente frumoase sau poate ucide iubirea și încrederea.

Scriind despre mine, îmi exhib toată fragilitatea sufletească. Este adevărat că m-am gândit că mă voi lovi de judecățile unor oameni, însă nu mi-a păsat.

Sinceritatea și deschiderea cu care scriu i-a îndepărtat de mine doar pe oamenii incapabili să relaționeze sincer și să accepte că oamenii nu sunt perfecți și că au dreptul să aleagă cum își trăiesc viața. Așa cum spunea și Kurt Cobain, „Prefer să fiu urâtă pentru ceea ce sunt, decât să fiu iubită pentru ceea ce nu sunt."

  

 

Îmi împărtășesc cu lumea trăirile și experiențele personale, conștientă că fiecare om va învăța ceva și se va regăsi uneori în ceea ce scriu.

Blogul nu este o prioritate pentru mine, cu atât mai mult cu cât serviciul și alte responsabilități nu îmi permit să aloc mult timp scrisului. Dar atunci când simt nevoia să scriu, să socializez și să mă relaxez, mă refugiez în universul meu virtual.

Din păcate, nu reușesc mereu să administrez corespondența cu cititorii mei, așa cum mi-aș dori. Aceștia îmi trimit e-mail-uri și mesaje pe Facebook, însă timpul nu îmi permite să le parcurg, fiind vorba de foarte multe. Cu toate acestea, îmi aloc timp și fac tot posibilul să le citesc și să răspund. Mă bucură faptul că oamenii îmi scriu și, negreșit, citesc fiecare mesaj.

 

 

Sunt doar un om care scrie. Nu știu ce calități definesc un scriitor, dar nu aș îndrăzni să spun despre mine că sunt scriitoare, chiar dacă am publicat o carte care a ajuns foarte îndrăgită și apreciată.

Sunt o femeie foarte fericită și împlinită. Dar împlinirea mea cea mai mare va fi atunci când voi avea o familie și un copil.

Marele meu vis este să trăiesc într-o lume frumoasă, curată, înconjurată de iubire și de pace.

  

 

sursa foto: facebook.com

Peste 30 de intervenții chirurgicale și doi ani de „anonimat”. Vezi istoria unei femei din Australia (Foto) Dana este o femeie puternică și optimistă. Așa se vede în oglindă în fiecare zi, deși a suferit foarte mult în ultimii trei ani. Gelozia unei doamne a imobilizat-o la pat și i-a desfigurat fața pentru doi ani și jumătate, dar asta n-a doborât-o, ba din contra, a făcut-o [...]
De la hobby, la afacere! O tânără din Chișinău creează cămăși cu printuri și culori inedite (Foto) Puțini cunosc distincția dintre a fi pasionat de modă și a urmări tendințele vestimentare. Pentru unii, fidelitatea față de trendurile dictate de designerii internaționali, reprezintă doar dorința de a-și ambala atractiv corpul, alții, au curajul să transforme pasiunea față de modă, [...]
Angela Stafii: „Echilibrul nu înseamnă că ești indiferent și rece – înseamnă că trăiești viața din plin” „Dacă te schimbi pe tine – schimbi lumea” – de la acest deziderat a pornit consilierul în dezvoltarea personală Angela Stafii atunci când și-a propus să își schimbe viața, modul de abordare a sinelui și gândurile proprii. A înțeles că asta este [...]
Cornel Ilie, vocalistul trupei VUNK: „Femeia care are încredere în sine este sexy și foarte frumoasă!” Pe 22 martie VUNK a continuat turneul acustic „Înconjurul lumii”, la Filarmonica din Chișinău. VUNK, trupa românească cu cea mai mare ascensiune din ultmii ani, s-a pornit în cel mai ambițios proiect muzical al acestui an: un turneu acustic prin 18 [...]
Oamenii care o numesc „cea mai urâtă femeie din lume”, nici măcar nu-și dau seama ce spun! Oamenii s-au obișnuit să atace și să critice ceea ce nu le seamănă. La fel s-a întâmplat și cu Lizzie Velasquez - o americancă de 26 de ani, care nu poată nicio vină pentru felul în care arată. Din cauza unui sindrom, fața și corpul lui Lizzie a suportat anumite deformări. [...]
Traian Stoianov: „Femeile din viața mea le asociez cu… ciocolata!” (Foto) Carismatic și talentat în bucătărie, dar și la televiziune, probabil, așa l-am descrie cel mai bine pe bucătarul Traian Stoianov. Se ține de glume, dar și de gătit, cea din urmă îi reușește foarte bine pentru că destinul l-a făcut... bucătar. Află unde și-a făcut studiile, cine la [...]
Elena Carafizi: „Acum, trec printr-o criză existențială. Nu prea știu ce să fac, cum să fac, cu ce bani și unde” (Foto) Dumnezeu a înzestrat-o cu o voce excepțională. Muncește mult, are visuri frumoase și speră să le vadă realizate într-o zi, dar până atunci mai sunt multe de făcut. Își dorește să se regăsească pentru că, acum, este într-o criză existențială. Așa e cu oamenii de [...]
Clasamentul celor mai bogate femei de pe Terra în 2015, potrivit Forbes An de an, revista americană de business „Forbes” realizează clasamentele ale celor mai bogate femei din lume. În 2015, în acest top au fost incluse 197 de femei, asta însemnând cu 15 femei mai multe decât în anul precedent. Cine sunt primele 10 femei [...]
Burlăcie plus bogăție sau 7 prinți bogați și neînsurați! Dacă unii bărbați doar visează ca oamenii să li se adreseze cu „Maiestate”, pentru bărbații pe care îi veți vedea mai jos, acest lucru s-a întâmplat la voia sorții. Au moștenit statutul oficial de prinț, dar ceea ce îi unește și îi „doare” [...]
» Facebook

TOP