Pentru femei care gândesc, citesc și cheltuiesc
Cautare
Irina Binder, despre sufletul de scriitoare și inima de femeie
Irina Binder este o tânără scriitoare din România. Recent, aceasta și-a publicat primele două volume ale romanului „Fluturi”, iar blogul ei, ”Insomnii”, este de-a dreptul asaltat de cititori. Irina spune că acesta a atins și limita de 20 de mii de accesări pe zi. Dar pentru cei ce caută un „colțișor” unde se pot regăsi, relaxa și medita pe vastele orizonturi ale internetului, Irina Binder nu mai are nevoie de lungi prezentări, pentru că este deja foarte cunoscută.
În interviul pe care cu amabilitate Irina a acceptat să-l acorde revistei PentruEa.md, scriitoarea vorbește despre fericirea ei de femeie, despre norocul de-a mânui cuvântul și ușurința cu care o face. Pentru cei care încă nu o „cunosc” pe Irina Biner, vă invit să o descoperiţi, iar pe cititorii și admiratorii ei, vă invit să o redescoperiți.

Scriu încă din copilărie. Am început cu un jurnal, în care îmi notam poezii și citate care îmi plăceau, dar și povețe de la tatăl meu.
Pe blog am început să scriu din 2010, deși am mai avut un blog în 2005, pe care l-am abandonat la un moment dat.


Mi s-a părut potrivit numele „Insomnii" pentru blogul meu, pentru că scriam mai mult noaptea, când nu puteam dormi
, dar și pentru că frământările interioare sunt mai intense noaptea, când avem răgaz să reflectăm la existența noastră.

 

 

Primii mei cititori au fost oamenii necunoscuți. Nici măcar acum nu știu toți prietenii sau colegii mei că am un blog.
Nu am povestit tuturor nici măcar că am publicat o carte. Consider că oamenii care vor trebui să ajungă la mine, vor veni nechemați.

Scrisul mă liniștește. Este un mod bun de a-mi descărca sufletul și de a mă liniști. Văd în scris un prieten supus, care mă ascultă fără a mă contrazice și fără a mă judeca. Totodată, recitind ceea ce scriu, învăț mereu ceva despre mine și îmi reconsider poziția față de anumite aspecte ale vieții.

Cel care m-a susținut să public cartea „Fluturi" este Dumnezeu. A publica această carte a fost un vis, însă nu am făcut nimic special pentru a-l realiza. Am scris povestea, am publicat câteva fragmente pe blog, apoi am început să primesc propuneri de la diferite edituri pentru a publica o carte.

  

 

Cuvântul este cea mai puternică metodă de a influența vieți și stări de spirit. Cuvântul poate să aducă mângâiere sau poate răni. Poate vindeca sau poate îmbolnăvi. Poate apropia sau poate înstrăina. Poate da naștere unor sentimente frumoase sau poate ucide iubirea și încrederea.

Scriind despre mine, îmi exhib toată fragilitatea sufletească. Este adevărat că m-am gândit că mă voi lovi de judecățile unor oameni, însă nu mi-a păsat.

Sinceritatea și deschiderea cu care scriu i-a îndepărtat de mine doar pe oamenii incapabili să relaționeze sincer și să accepte că oamenii nu sunt perfecți și că au dreptul să aleagă cum își trăiesc viața. Așa cum spunea și Kurt Cobain, „Prefer să fiu urâtă pentru ceea ce sunt, decât să fiu iubită pentru ceea ce nu sunt."

  

 

Îmi împărtășesc cu lumea trăirile și experiențele personale, conștientă că fiecare om va învăța ceva și se va regăsi uneori în ceea ce scriu.

Blogul nu este o prioritate pentru mine, cu atât mai mult cu cât serviciul și alte responsabilități nu îmi permit să aloc mult timp scrisului. Dar atunci când simt nevoia să scriu, să socializez și să mă relaxez, mă refugiez în universul meu virtual.

Din păcate, nu reușesc mereu să administrez corespondența cu cititorii mei, așa cum mi-aș dori. Aceștia îmi trimit e-mail-uri și mesaje pe Facebook, însă timpul nu îmi permite să le parcurg, fiind vorba de foarte multe. Cu toate acestea, îmi aloc timp și fac tot posibilul să le citesc și să răspund. Mă bucură faptul că oamenii îmi scriu și, negreșit, citesc fiecare mesaj.

 

 

Sunt doar un om care scrie. Nu știu ce calități definesc un scriitor, dar nu aș îndrăzni să spun despre mine că sunt scriitoare, chiar dacă am publicat o carte care a ajuns foarte îndrăgită și apreciată.

Sunt o femeie foarte fericită și împlinită. Dar împlinirea mea cea mai mare va fi atunci când voi avea o familie și un copil.

Marele meu vis este să trăiesc într-o lume frumoasă, curată, înconjurată de iubire și de pace.

  

 

sursa foto: facebook.com

Nicu Țărnă în copilărie! La ce instrument cânta artistul și cum a fost deghizat la grădiniță (Foto) Vi-l imaginați pe solistul „Gândul Mâței” cu un coif de fier și un buzdugan în mână? Mezinul familiei Țărnă era foarte cochet în copilărie, purta cămașă albă clasică și era cel mai chipeș printre colegii de grădiniță. Ce amintiri frumoase are din perioada [...]
A fost înrolată în armată, iar acum poartă o proteză bionică și se bucură de viață Povestea curajoasei Hannei Campbell te lasă fără cuvinte și te impune să te bucuri imediat de faptul că ai două picioare și poți să ajungi cu ele oriunde. Această femeie a fost înrolată în armată, însă trauma pe care a suferit-o în urma unei explozii puternice a impus-o [...]
Valentina Naforniță a avut o prestație de excepție la prima Gală de Operă cu numele său (Foto) Mult așteptata „Gală Valentina Naforniță” a avut loc ieri seară, la Palatul Republicii din Chișinău. Evenimentul a reunit oaspeți aleși, printre care și maestrul Eugen Doga, care a admirat-o pe soprană chiar din sală. Pe parcursul galei, Valentuna a schimbat două ținute [...]
Nicoleta Sergentu: „Tinerii care pleacă în România la studii, încearcă să uite că sunt din Basarabia” Aflată, astăzi, în studioul UNIMEDIA, jurnalista, studenta și creatoarea fustelor tricolor, Nicoleta Sergentu, ne-a mărturisit mai multe detalii despre studiile pe care le face pe ambele maluri ale Prutului și despre cum se manifestă studenții noștri în România. Ce spune [...]
A luat în taină material de la mama ca să-și coase o beretă! Detalii din Culisele Copilăriei Natei Albot. FOTO Responsabilitățile copilăriei sunt, desigur, cu mult altele decât cele de adult. Nata Albot a deschis cărțile copilăriei sale pentru campania „Din Culisele Copilăriei” și astfel am aflat că fondatoarea KLumea a păscut în acea perioadă vaca bunicii de la Ocnița. Imagini [...]
Doar unul dintre cei opt laureați ai Premiului Național, ediția 2014, este femeie! Iată despre cine este vorba Astăzi, site-ul oficial gov.md a anunțat despre participarea premierului Iurie Leancă la Comisia pentru decernarea Premiului Naţional, acolo unde s-au desemnat cei 8 laureați ai Premiului. În acest an, doar unul dintre laureați este femeie. Vorbim despre Galina Buinovschi - [...]
Soția președintelui ucrainean va apărea pe coperta unei reviste celebre (Foto) Prima Doamnă a Ucrainei va apărea pe coperta ediției din septembrie a revistei ucrainene ELLE. Marina Poroșenko a participat la ședința foto pentru interviu chiar în centrul Kievului. Pentru copertă, frumoasa cu ochi albaștri și corp bine zvelt a îmbrăcat o ie stilizată [...]
Nati Vozian: „În goana după carieră, femeile uită uneori de suflet” (Video) Entuziastă, iubitoare de lectură și călătorii și foarte organizată. Cum le reușește pe toate Nati Vozian , dar și ce secrete o ajută să fie mereu în formă și întotdeauna la vreme, ne-a povestit chiar dânsa în cadrul unui interviu recent acordat în studioul UNIMEDIA. [...]
 Waris Dirie - „Floarea Deșertului”, nevoită să treacă prin mutilare și căsătorie silnică, în calea spre podium Waris Dirie este recunoscută în toată lumea ca fiind model și scriitoare somaleză, recunoscută pentru istoria sa, dezvăluitp în cartea „Desert Flower”, pe care a lansat-o în 1998. Waris a copilărit în pustiul somalez, iar, la vârsta de 13 ani, a fost [...]
» Facebook

TOP