Pentru femei care gândesc, citesc și cheltuiesc
Cautare
Irina Binder, despre sufletul de scriitoare și inima de femeie
Irina Binder este o tânără scriitoare din România. Recent, aceasta și-a publicat primele două volume ale romanului „Fluturi”, iar blogul ei, ”Insomnii”, este de-a dreptul asaltat de cititori. Irina spune că acesta a atins și limita de 20 de mii de accesări pe zi. Dar pentru cei ce caută un „colțișor” unde se pot regăsi, relaxa și medita pe vastele orizonturi ale internetului, Irina Binder nu mai are nevoie de lungi prezentări, pentru că este deja foarte cunoscută.
În interviul pe care cu amabilitate Irina a acceptat să-l acorde revistei PentruEa.md, scriitoarea vorbește despre fericirea ei de femeie, despre norocul de-a mânui cuvântul și ușurința cu care o face. Pentru cei care încă nu o „cunosc” pe Irina Biner, vă invit să o descoperiţi, iar pe cititorii și admiratorii ei, vă invit să o redescoperiți.

Scriu încă din copilărie. Am început cu un jurnal, în care îmi notam poezii și citate care îmi plăceau, dar și povețe de la tatăl meu.
Pe blog am început să scriu din 2010, deși am mai avut un blog în 2005, pe care l-am abandonat la un moment dat.


Mi s-a părut potrivit numele „Insomnii" pentru blogul meu, pentru că scriam mai mult noaptea, când nu puteam dormi
, dar și pentru că frământările interioare sunt mai intense noaptea, când avem răgaz să reflectăm la existența noastră.

 

 

Primii mei cititori au fost oamenii necunoscuți. Nici măcar acum nu știu toți prietenii sau colegii mei că am un blog.
Nu am povestit tuturor nici măcar că am publicat o carte. Consider că oamenii care vor trebui să ajungă la mine, vor veni nechemați.

Scrisul mă liniștește. Este un mod bun de a-mi descărca sufletul și de a mă liniști. Văd în scris un prieten supus, care mă ascultă fără a mă contrazice și fără a mă judeca. Totodată, recitind ceea ce scriu, învăț mereu ceva despre mine și îmi reconsider poziția față de anumite aspecte ale vieții.

Cel care m-a susținut să public cartea „Fluturi" este Dumnezeu. A publica această carte a fost un vis, însă nu am făcut nimic special pentru a-l realiza. Am scris povestea, am publicat câteva fragmente pe blog, apoi am început să primesc propuneri de la diferite edituri pentru a publica o carte.

  

 

Cuvântul este cea mai puternică metodă de a influența vieți și stări de spirit. Cuvântul poate să aducă mângâiere sau poate răni. Poate vindeca sau poate îmbolnăvi. Poate apropia sau poate înstrăina. Poate da naștere unor sentimente frumoase sau poate ucide iubirea și încrederea.

Scriind despre mine, îmi exhib toată fragilitatea sufletească. Este adevărat că m-am gândit că mă voi lovi de judecățile unor oameni, însă nu mi-a păsat.

Sinceritatea și deschiderea cu care scriu i-a îndepărtat de mine doar pe oamenii incapabili să relaționeze sincer și să accepte că oamenii nu sunt perfecți și că au dreptul să aleagă cum își trăiesc viața. Așa cum spunea și Kurt Cobain, „Prefer să fiu urâtă pentru ceea ce sunt, decât să fiu iubită pentru ceea ce nu sunt."

  

 

Îmi împărtășesc cu lumea trăirile și experiențele personale, conștientă că fiecare om va învăța ceva și se va regăsi uneori în ceea ce scriu.

Blogul nu este o prioritate pentru mine, cu atât mai mult cu cât serviciul și alte responsabilități nu îmi permit să aloc mult timp scrisului. Dar atunci când simt nevoia să scriu, să socializez și să mă relaxez, mă refugiez în universul meu virtual.

Din păcate, nu reușesc mereu să administrez corespondența cu cititorii mei, așa cum mi-aș dori. Aceștia îmi trimit e-mail-uri și mesaje pe Facebook, însă timpul nu îmi permite să le parcurg, fiind vorba de foarte multe. Cu toate acestea, îmi aloc timp și fac tot posibilul să le citesc și să răspund. Mă bucură faptul că oamenii îmi scriu și, negreșit, citesc fiecare mesaj.

 

 

Sunt doar un om care scrie. Nu știu ce calități definesc un scriitor, dar nu aș îndrăzni să spun despre mine că sunt scriitoare, chiar dacă am publicat o carte care a ajuns foarte îndrăgită și apreciată.

Sunt o femeie foarte fericită și împlinită. Dar împlinirea mea cea mai mare va fi atunci când voi avea o familie și un copil.

Marele meu vis este să trăiesc într-o lume frumoasă, curată, înconjurată de iubire și de pace.

  

 

sursa foto: facebook.com

Emilian Crețu, actorul care a ajuns în teatru pentru că iubește florile Este o fire foarte pozitivă, plină de energie și iubește viața mai mult decât orice pe lume. Actorul Emilian Crețu este omul care știe întotdeauna să-și organizeze timpul pentru tot ce face - și face multe! Actoria este viața lui, s-a născut pentru această artă și o profesează cu mare [...]
Ludmila Gîscă – meșterița de felicitări care taie și croiește totul la ochi (Foto) Nu și-a propus să facă afaceri mari din creativitatea sa, însă anume aceasta o împlinește și îi este refugiul zilnic. Pentru Ludmila Gîscă nu există centimetri sau standarde pentru felicitările sale, ci doar imaginație, dăruire și materiale de calitate. Cum se măsoară la [...]
Alexandru Bodean împlinește astăzi 21 de ani! Iată ce surpriză i-au făcut apropiații (Foto) Istoria nefericită a lui Alexandru Bodean, tânărul care a plecat în vara acestui an în SUA prin intermediul unui program studențesc și a suferit acolo un atac cerebral, a fost intens mediatizată  și a sensibilizat foarte multă lume, atât din țară, cât și din [...]
10 tipuri de persoane toxice, pe care nu trebuie să le iei cu tine în noul an Pentru că s-a gândit la ce oameni să păstrăm alături de noi în 2015, Paul Hudson, de la elitedaily.com a realizat o listă cu 10 tipologii de persoane de care ar trebui să ne debarasăm în noul an. Din acest grup fac parte mincinoșii, nerespectuoșii, oamenii care îi [...]
Proiectul LariSisters - două surori care știu cu ce „se manâncă frumosul”! (Foto) Absolventa cu „Dimplomă Roșie” a unei școli de artă frizeră, Tatiana Lari, împreună cu sora ei, Olga, vin pe piața Republicii Moldova cu noi idei de prezentare frumosului, combinat cu utilul și plăcutul. Aceste trei must-have-uri ale lumii sunt aduse în cel mai frumos mod [...]
Lider la Feminin: Emilia Budeanu, femeia care a cucerit aurul, dar a cunoscut și înfrângerea (Video) A devenit de şase ori campioană naţională la lupte libere, iar în 2013, sportiva Emilia Budeanu a devenit cunoscută în toată presa națională pentru că a cucerit aurul la Campionatul Mondial de Lupte din Bulgaria.  Sugerează și tu o doamnă notorie! [...]
„Pantera” Mihaela Strâmbeanu, despre iubire: „Nu am inventat-o eu, dar sigur o simt!” Pe lângă faptul că a jucat, pe scenă, rolul unei pantere, actrița Mihaela Strâmbeanu este o „felină” și în viața reală. Invitată în „Lumea Sandei”, frumoasa artistă i-a dat de înțeles Sandei Filat că în camerele sufletului său [...]
Noel Cruz - artistul care „învie” păpușile pe care le ia în mâini Cu siguranță că păpușile nu au suflet. Este foarte clar, însă, care păpușă conține în sine inspirația artistului și care nu semnifică nimic altceva decât o bucată de plastic, dotată cu fire de păr artificial. Noel Cruz este artistul care creează păpuși cu licărire în [...]
Ealider.md. Irina Revin, tânăra care a pus pe picioare o companie IT (Video) Într-un sferă dominată de bărbați, o tânără de 29 ani a reușit să înființeze o companie și să se implice în viața socială a persoanelor cu dizabilități. În cadrul proiectului  Ealider , o cunoaștem pe Irina Revin, femeia care a reușit să spargă tiparele [...]
» Facebook

TOP