Pentru femei care gândesc, citesc și cheltuiesc
Cautare
Irina Binder, despre sufletul de scriitoare și inima de femeie
Irina Binder este o tânără scriitoare din România. Recent, aceasta și-a publicat primele două volume ale romanului „Fluturi”, iar blogul ei, ”Insomnii”, este de-a dreptul asaltat de cititori. Irina spune că acesta a atins și limita de 20 de mii de accesări pe zi. Dar pentru cei ce caută un „colțișor” unde se pot regăsi, relaxa și medita pe vastele orizonturi ale internetului, Irina Binder nu mai are nevoie de lungi prezentări, pentru că este deja foarte cunoscută.
În interviul pe care cu amabilitate Irina a acceptat să-l acorde revistei PentruEa.md, scriitoarea vorbește despre fericirea ei de femeie, despre norocul de-a mânui cuvântul și ușurința cu care o face. Pentru cei care încă nu o „cunosc” pe Irina Biner, vă invit să o descoperiţi, iar pe cititorii și admiratorii ei, vă invit să o redescoperiți.

Scriu încă din copilărie. Am început cu un jurnal, în care îmi notam poezii și citate care îmi plăceau, dar și povețe de la tatăl meu.
Pe blog am început să scriu din 2010, deși am mai avut un blog în 2005, pe care l-am abandonat la un moment dat.


Mi s-a părut potrivit numele „Insomnii" pentru blogul meu, pentru că scriam mai mult noaptea, când nu puteam dormi
, dar și pentru că frământările interioare sunt mai intense noaptea, când avem răgaz să reflectăm la existența noastră.

 

 

Primii mei cititori au fost oamenii necunoscuți. Nici măcar acum nu știu toți prietenii sau colegii mei că am un blog.
Nu am povestit tuturor nici măcar că am publicat o carte. Consider că oamenii care vor trebui să ajungă la mine, vor veni nechemați.

Scrisul mă liniștește. Este un mod bun de a-mi descărca sufletul și de a mă liniști. Văd în scris un prieten supus, care mă ascultă fără a mă contrazice și fără a mă judeca. Totodată, recitind ceea ce scriu, învăț mereu ceva despre mine și îmi reconsider poziția față de anumite aspecte ale vieții.

Cel care m-a susținut să public cartea „Fluturi" este Dumnezeu. A publica această carte a fost un vis, însă nu am făcut nimic special pentru a-l realiza. Am scris povestea, am publicat câteva fragmente pe blog, apoi am început să primesc propuneri de la diferite edituri pentru a publica o carte.

  

 

Cuvântul este cea mai puternică metodă de a influența vieți și stări de spirit. Cuvântul poate să aducă mângâiere sau poate răni. Poate vindeca sau poate îmbolnăvi. Poate apropia sau poate înstrăina. Poate da naștere unor sentimente frumoase sau poate ucide iubirea și încrederea.

Scriind despre mine, îmi exhib toată fragilitatea sufletească. Este adevărat că m-am gândit că mă voi lovi de judecățile unor oameni, însă nu mi-a păsat.

Sinceritatea și deschiderea cu care scriu i-a îndepărtat de mine doar pe oamenii incapabili să relaționeze sincer și să accepte că oamenii nu sunt perfecți și că au dreptul să aleagă cum își trăiesc viața. Așa cum spunea și Kurt Cobain, „Prefer să fiu urâtă pentru ceea ce sunt, decât să fiu iubită pentru ceea ce nu sunt."

  

 

Îmi împărtășesc cu lumea trăirile și experiențele personale, conștientă că fiecare om va învăța ceva și se va regăsi uneori în ceea ce scriu.

Blogul nu este o prioritate pentru mine, cu atât mai mult cu cât serviciul și alte responsabilități nu îmi permit să aloc mult timp scrisului. Dar atunci când simt nevoia să scriu, să socializez și să mă relaxez, mă refugiez în universul meu virtual.

Din păcate, nu reușesc mereu să administrez corespondența cu cititorii mei, așa cum mi-aș dori. Aceștia îmi trimit e-mail-uri și mesaje pe Facebook, însă timpul nu îmi permite să le parcurg, fiind vorba de foarte multe. Cu toate acestea, îmi aloc timp și fac tot posibilul să le citesc și să răspund. Mă bucură faptul că oamenii îmi scriu și, negreșit, citesc fiecare mesaj.

 

 

Sunt doar un om care scrie. Nu știu ce calități definesc un scriitor, dar nu aș îndrăzni să spun despre mine că sunt scriitoare, chiar dacă am publicat o carte care a ajuns foarte îndrăgită și apreciată.

Sunt o femeie foarte fericită și împlinită. Dar împlinirea mea cea mai mare va fi atunci când voi avea o familie și un copil.

Marele meu vis este să trăiesc într-o lume frumoasă, curată, înconjurată de iubire și de pace.

  

 

sursa foto: facebook.com

Expertul financiar Angela Gladei: „Întotdeauna am știut că și pe strada mea va veni un soare mare!” Este o femeie plină de viață, are o carieră de succes, este o mamă și o soție împlinită -  Angela Gladei. Femeie care reușește să transforme orice provocare într-o reușită. Toate acestea le-a demonstrat în cadrul evenimentului din 23 ianuarie - „Sănătate, Educație, [...]
Rose Siggins - femeia cu jumătate de corp și o viață împlinită Fiecare dintre voi a observat măcar o dată, pe rețelele de socializare, corpul acestei femei puternice. Rose Siggins este mama a doi copii în ciuda faptului că posedă doar o jumătate de corp, iar medicii i-au interzis să nască, a devenit fericită. Chiar dacă nu are picioare, se [...]
Femei cu vârste de peste 60 de ani, care au impresionat lumea cu motivația lor Femeile de vârsta lor stau liniștite la pensie și nici măcar nu visează să pășească pragul discotecilor sau să se aventureze sărind cu parașuta. Ele, însă, au reușit acest lucru! Onorabilele doamne despre care veți afla mai jos impresionează până la lacrimi prin pofta de [...]
Ionela Hadârcă: „Publicul nostru e plictisit de femei care vor să placă” Prin filmulețele pe care le publică pe contul său de Facebook, Ionela Hadârcă face mai mult decât să reflecte ca o oglindă viciile autohtone. Deși este juristă de meserie, actrița cu talent de psiholog arată oamenilor cum nu trebuie să se comporte. În prezent, mentorul [...]
Ghenadie Moroșanu - moldoveanul multi-talentat, cu școala marilor celebrități hollywoodiene Tânărul Ghenadie Moroșanu a ajuns să fie producător, actor, regizor, dansator și organizator... peste ocean. S-a manifestat și la noi în țară, dar destinul l-a dus tocmai la Los Angeles, California, pentru a le arăta americanilor, cât de talentați sunt moldovenii noștri. Acolo i-a [...]
Vedete care și-au făcut publică bisexualitatea. Despre cine este vorba? Mai multe femei celebre au declarat, până în prezent, că manifestă admirație și față de femei, și față de bărbați. Mai mult decât atât, potrivit ELLE, acestea și-au făcut publice preferințele fie prin declarații făcute în interviuri, fie prin ieșiri publice cu [...]
Cât de mult s-au schimbat personajele din Harry Potter de la primul film la ultima premieră (Foto) Le cunoaștem fețele încă de la prima apariție a filmului care a cucerit pe mic și mare! Filmul mai aduce vânzări, au apărut și altele, doar că actorii au crescut, s-au maturizat, iar acum sunt chiar de nerecunoscut. Vezi cum arată Harry Potter și prietenii săi acum, la peste 10 ani de [...]
Top 12 vedete care știu să-și cheltuiască banii cu cap! Ia exemplu de la ele Nu este nimic neobișnuit în faptul că multe celebrități își risipesc banii peste noapte, încât ajung la faliment. Există o mulțime de istorii despre așa-zisele vedete, care au cheltuit milioane de dolari într-un singur an și nici după asta nu s-au învață să-și [...]
Mariana Matfei-Ciocan - basarabeanca în scaun cu rotile care și-a croșetat rochia de mireasă de una singură Deși a fost nevoită să învingă multe stereotipuri, Mariana Matfei-Ciocan a reușit să le demonstreze tuturor că se poate, că persoanele cu dizabilități nu au limite - dacă au dorințe și își pun scopuri concrete. Nu credea în dragoste pe internet și tocmai de ea a avut parte, nu [...]
» Facebook

TOP