Pentru femei care gândesc, citesc și cheltuiesc
Cautare
Irina Binder, despre sufletul de scriitoare și inima de femeie
Irina Binder este o tânără scriitoare din România. Recent, aceasta și-a publicat primele două volume ale romanului „Fluturi”, iar blogul ei, ”Insomnii”, este de-a dreptul asaltat de cititori. Irina spune că acesta a atins și limita de 20 de mii de accesări pe zi. Dar pentru cei ce caută un „colțișor” unde se pot regăsi, relaxa și medita pe vastele orizonturi ale internetului, Irina Binder nu mai are nevoie de lungi prezentări, pentru că este deja foarte cunoscută.
În interviul pe care cu amabilitate Irina a acceptat să-l acorde revistei PentruEa.md, scriitoarea vorbește despre fericirea ei de femeie, despre norocul de-a mânui cuvântul și ușurința cu care o face. Pentru cei care încă nu o „cunosc” pe Irina Biner, vă invit să o descoperiţi, iar pe cititorii și admiratorii ei, vă invit să o redescoperiți.

Scriu încă din copilărie. Am început cu un jurnal, în care îmi notam poezii și citate care îmi plăceau, dar și povețe de la tatăl meu.
Pe blog am început să scriu din 2010, deși am mai avut un blog în 2005, pe care l-am abandonat la un moment dat.


Mi s-a părut potrivit numele „Insomnii" pentru blogul meu, pentru că scriam mai mult noaptea, când nu puteam dormi
, dar și pentru că frământările interioare sunt mai intense noaptea, când avem răgaz să reflectăm la existența noastră.

 

 

Primii mei cititori au fost oamenii necunoscuți. Nici măcar acum nu știu toți prietenii sau colegii mei că am un blog.
Nu am povestit tuturor nici măcar că am publicat o carte. Consider că oamenii care vor trebui să ajungă la mine, vor veni nechemați.

Scrisul mă liniștește. Este un mod bun de a-mi descărca sufletul și de a mă liniști. Văd în scris un prieten supus, care mă ascultă fără a mă contrazice și fără a mă judeca. Totodată, recitind ceea ce scriu, învăț mereu ceva despre mine și îmi reconsider poziția față de anumite aspecte ale vieții.

Cel care m-a susținut să public cartea „Fluturi" este Dumnezeu. A publica această carte a fost un vis, însă nu am făcut nimic special pentru a-l realiza. Am scris povestea, am publicat câteva fragmente pe blog, apoi am început să primesc propuneri de la diferite edituri pentru a publica o carte.

  

 

Cuvântul este cea mai puternică metodă de a influența vieți și stări de spirit. Cuvântul poate să aducă mângâiere sau poate răni. Poate vindeca sau poate îmbolnăvi. Poate apropia sau poate înstrăina. Poate da naștere unor sentimente frumoase sau poate ucide iubirea și încrederea.

Scriind despre mine, îmi exhib toată fragilitatea sufletească. Este adevărat că m-am gândit că mă voi lovi de judecățile unor oameni, însă nu mi-a păsat.

Sinceritatea și deschiderea cu care scriu i-a îndepărtat de mine doar pe oamenii incapabili să relaționeze sincer și să accepte că oamenii nu sunt perfecți și că au dreptul să aleagă cum își trăiesc viața. Așa cum spunea și Kurt Cobain, „Prefer să fiu urâtă pentru ceea ce sunt, decât să fiu iubită pentru ceea ce nu sunt."

  

 

Îmi împărtășesc cu lumea trăirile și experiențele personale, conștientă că fiecare om va învăța ceva și se va regăsi uneori în ceea ce scriu.

Blogul nu este o prioritate pentru mine, cu atât mai mult cu cât serviciul și alte responsabilități nu îmi permit să aloc mult timp scrisului. Dar atunci când simt nevoia să scriu, să socializez și să mă relaxez, mă refugiez în universul meu virtual.

Din păcate, nu reușesc mereu să administrez corespondența cu cititorii mei, așa cum mi-aș dori. Aceștia îmi trimit e-mail-uri și mesaje pe Facebook, însă timpul nu îmi permite să le parcurg, fiind vorba de foarte multe. Cu toate acestea, îmi aloc timp și fac tot posibilul să le citesc și să răspund. Mă bucură faptul că oamenii îmi scriu și, negreșit, citesc fiecare mesaj.

 

 

Sunt doar un om care scrie. Nu știu ce calități definesc un scriitor, dar nu aș îndrăzni să spun despre mine că sunt scriitoare, chiar dacă am publicat o carte care a ajuns foarte îndrăgită și apreciată.

Sunt o femeie foarte fericită și împlinită. Dar împlinirea mea cea mai mare va fi atunci când voi avea o familie și un copil.

Marele meu vis este să trăiesc într-o lume frumoasă, curată, înconjurată de iubire și de pace.

  

 

sursa foto: facebook.com

Elena Gherța, o mână de copii, un strop de creație și mai multe posibilități Îi învață pe cei mici cum să fie creativi și le stimulează memoria prin jocuri interesante la Centrul „Speranța“ din Chișinău. Își începe fiecare zi cu câte o oră de terapie, cu un băiețel de 3 anișori care suferă de autism. E vorba, bineînșeles, [...]
La majorat a primit în dar o Agenție de Modele! Ana Diaconu despre cum să fii model, dar și manager Ana Diaconu este o tânără care, la vârsta ei, se poate mândri cu propria afacere. Este model și a primit în dar o agenție de profil la doar 18 ani de la părinții ei.  Între timp, Ana a defilat pentru designeri cunoscuți, printre care și Cătălin Botezatu, iar [...]
Eudochia Viziru, ONG-ista de la Ungheni: „Gândește doar pozitiv și nu purta pică nimănui!” A deținut diverse funcții de conducere în orașul Ungheni, iar de 12 ani este Preşedinta Agenţiei pentru Dezvoltarea Regională şi Integrarea Europeană din raion. Eudochia Viziru nu are limite atunci când își propune ceva și se perfecționează continuu, orice funcție i s-ar pune [...]
Elena Gavriliță, tânăra cu dizabilități care-și dedică viața copiilor cu nevoi speciale Este absolventă a Liceului Teoretic ”Pro Succes” din Chișinău și adoră să-i ajute pe oamenii cu dizabilități. E vorba despre Elena Gavriliță, o tânără care, deși încă nu și-a ales drumul profesional pe care vrea să-l urmeze, e gata să se dedice oricărei profesii care ar [...]
Un broker de asigurări a lansat un roman autobiografic! Istoria moldovencei Ludmila Sandu, așternută pe hârtie Ludmila Sandu are o istorie de viață fascinantă: după ani de zbucium și greutăți, a decis să-ți ia fetițele și să plece în Italia. Acolo nu i-a fost greu, însă a reușit să o găsească norocul. Acum are o familie mare și frumoasă, s-a reîntors la baștină și a schimbat radical [...]
Nina Musteață: ”Femeile nu sunt date numai pentru dragoste, ci pentru a înțelege orice suflet omenesc” Dacă v-ați gândit că Șeful Sectorului Poliție de Frontieră Cahul este bărbat, vă înșelați. Cea care stă la conducerea acestei structuri aparent bărbătești este Nina Musteață - prima și singura femeie promovată într-o astfel de funcție. Cum reușește să aibă în subordonare [...]
Tatiana Popa vine la serviciu în „Casa Părintească” (Video) Satul Palanca din raionul Călărași se poate lăuda de ceva vreme cu un centru în care tradiția își fierbe mustul și se împarte cu multă dăruire la tot vizitatorul. De vină este Tatiana Popa, femeia care a recuperat după ani buni casa părintească și a investit în ea toate [...]
Alla Donțu: ”Oamenii care au alte valori decât ale mele, singuri pleacă” (Video) Și-a moștenit valorile de la bunicul, dar și de la oamenii de la care a învățat cel mai mult, pe parcursul vieții. Vorbim despre Alla Donțu, neastâmpărata din legendara trupă ”Zbânts”, care îi molipseștepe toți cu energie de viață. Ce valori stau la temelia [...]
Secretele unei primărițe, aflate la al treilea mandat: „Mă strădui să dorm mai puțin și să muncesc mai mult!” Tatiana Badan este primar de Selemet, Cimișlia, la al treile mandat. În același timp, femeia deține funcția de președinte al Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova. Le reușește pe toate cu mult succes pentru că, spune ea „doarme mai puțin și muncește mai mult”. Ce [...]
» Facebook

TOP