Pentru femei care gândesc, citesc și cheltuiesc
Cautare
Irina Binder, despre sufletul de scriitoare și inima de femeie
Irina Binder este o tânără scriitoare din România. Recent, aceasta și-a publicat primele două volume ale romanului „Fluturi”, iar blogul ei, ”Insomnii”, este de-a dreptul asaltat de cititori. Irina spune că acesta a atins și limita de 20 de mii de accesări pe zi. Dar pentru cei ce caută un „colțișor” unde se pot regăsi, relaxa și medita pe vastele orizonturi ale internetului, Irina Binder nu mai are nevoie de lungi prezentări, pentru că este deja foarte cunoscută.
În interviul pe care cu amabilitate Irina a acceptat să-l acorde revistei PentruEa.md, scriitoarea vorbește despre fericirea ei de femeie, despre norocul de-a mânui cuvântul și ușurința cu care o face. Pentru cei care încă nu o „cunosc” pe Irina Biner, vă invit să o descoperiţi, iar pe cititorii și admiratorii ei, vă invit să o redescoperiți.

Scriu încă din copilărie. Am început cu un jurnal, în care îmi notam poezii și citate care îmi plăceau, dar și povețe de la tatăl meu.
Pe blog am început să scriu din 2010, deși am mai avut un blog în 2005, pe care l-am abandonat la un moment dat.


Mi s-a părut potrivit numele „Insomnii" pentru blogul meu, pentru că scriam mai mult noaptea, când nu puteam dormi
, dar și pentru că frământările interioare sunt mai intense noaptea, când avem răgaz să reflectăm la existența noastră.

 

 

Primii mei cititori au fost oamenii necunoscuți. Nici măcar acum nu știu toți prietenii sau colegii mei că am un blog.
Nu am povestit tuturor nici măcar că am publicat o carte. Consider că oamenii care vor trebui să ajungă la mine, vor veni nechemați.

Scrisul mă liniștește. Este un mod bun de a-mi descărca sufletul și de a mă liniști. Văd în scris un prieten supus, care mă ascultă fără a mă contrazice și fără a mă judeca. Totodată, recitind ceea ce scriu, învăț mereu ceva despre mine și îmi reconsider poziția față de anumite aspecte ale vieții.

Cel care m-a susținut să public cartea „Fluturi" este Dumnezeu. A publica această carte a fost un vis, însă nu am făcut nimic special pentru a-l realiza. Am scris povestea, am publicat câteva fragmente pe blog, apoi am început să primesc propuneri de la diferite edituri pentru a publica o carte.

  

 

Cuvântul este cea mai puternică metodă de a influența vieți și stări de spirit. Cuvântul poate să aducă mângâiere sau poate răni. Poate vindeca sau poate îmbolnăvi. Poate apropia sau poate înstrăina. Poate da naștere unor sentimente frumoase sau poate ucide iubirea și încrederea.

Scriind despre mine, îmi exhib toată fragilitatea sufletească. Este adevărat că m-am gândit că mă voi lovi de judecățile unor oameni, însă nu mi-a păsat.

Sinceritatea și deschiderea cu care scriu i-a îndepărtat de mine doar pe oamenii incapabili să relaționeze sincer și să accepte că oamenii nu sunt perfecți și că au dreptul să aleagă cum își trăiesc viața. Așa cum spunea și Kurt Cobain, „Prefer să fiu urâtă pentru ceea ce sunt, decât să fiu iubită pentru ceea ce nu sunt."

  

 

Îmi împărtășesc cu lumea trăirile și experiențele personale, conștientă că fiecare om va învăța ceva și se va regăsi uneori în ceea ce scriu.

Blogul nu este o prioritate pentru mine, cu atât mai mult cu cât serviciul și alte responsabilități nu îmi permit să aloc mult timp scrisului. Dar atunci când simt nevoia să scriu, să socializez și să mă relaxez, mă refugiez în universul meu virtual.

Din păcate, nu reușesc mereu să administrez corespondența cu cititorii mei, așa cum mi-aș dori. Aceștia îmi trimit e-mail-uri și mesaje pe Facebook, însă timpul nu îmi permite să le parcurg, fiind vorba de foarte multe. Cu toate acestea, îmi aloc timp și fac tot posibilul să le citesc și să răspund. Mă bucură faptul că oamenii îmi scriu și, negreșit, citesc fiecare mesaj.

 

 

Sunt doar un om care scrie. Nu știu ce calități definesc un scriitor, dar nu aș îndrăzni să spun despre mine că sunt scriitoare, chiar dacă am publicat o carte care a ajuns foarte îndrăgită și apreciată.

Sunt o femeie foarte fericită și împlinită. Dar împlinirea mea cea mai mare va fi atunci când voi avea o familie și un copil.

Marele meu vis este să trăiesc într-o lume frumoasă, curată, înconjurată de iubire și de pace.

  

 

sursa foto: facebook.com

Lia Pogolsa - meșterița de handmade care ne învață să confecționăm mărțișoare (Foto) Există o zicală de-a noastră pe care aș dori să o atribui acestei femei talentate - „Om cu mâini de aur!” Știe să facă de toate și când zicem de toate - ne referim la: bijuterii, articole de decor, bibelouri, accesorii și... mărțișoare. Lia Pogolsa - meșterița de handmade [...]
Profilul lui Eduard Romanyuta - băiatul de 22 de ani, care ne va reprezenta țara la Eurovision Indiferent de criticile care au curs gârlă aseară, pe rețelele de socializare, Eduard Romanyuta este cel care a câștigat simpatia juriului și publicului în egală măsură, astfel că anume el va fi emblema din 2015 a Republicii Moldova la cel mai important concurs de muzică din [...]
Maria Chistol, studentă la Bordeux: „Aici, relațiile profesor-student sunt deosebite” Studiile în străinătate reprezintă oportunitatea de care tinerii din Moldova profită tot mai des. Fond de burse pentru studenți, workshop-uri și seminarii, consiliere educațională gratuită, dar și informații prețioase de la reprezentanții universităților din SUA, Marea Britanie, Grecia, [...]
Cuplul Serghei și Alexei: „Suntem gay și nu ne rușinăm de orientarea noastră sexuală!” (Video) Părerile se împart în privința cuplurilor de același sex. Sunt oameni care îi susțin și-i sunt alături, dar sunt și din cei care nu-i tolerează sub nici o formă. Serghei și Alexei sunt doi tineri, care spun lumii întregi că sunt un cuplu și încercă să facă față tuturor [...]
Diana Brescan: „Mi-a spus că horoscopul i-a prezis iubire și m-a lăsat să mă gândesc la el” O acoperă cu trandafiri cu orice ocazie, este foarte atent cu ea, iar Diana, de când e curtată de Ghenadie, a început să creadă tot mai mult astrelor. Interpreta Diana Brescan și iubitul ei, Ghenadie, sunt de aproape un an împreună, timp în care au învățat multe unul [...]
O musulmană somaleză a devenit vedetă pe Instagram, datorită modului său de viață Somaleza Ugaaso Abukar vine să dărâme stereotipul conform căruia femeile musulmane nu au dreptul să se manifeste în spațiul public și cel virtual. Ugaaso este fashion blogger, iar contul său de Instagram  a devenit o adevărată enciclopedie a designului și a culturii somaleze [...]
Tatiana Melnic despre Anatol: „M-a cucerit cu „minciunele” și povestioarele sale!” Pentru ei nu există ochi răi, urechi pentru bârfe și timp pentru nimicuri – în tot ce fac și mai mereu ei sunt împreună, pentru că așa îi stă bine unei familii unite. Tatiana și Anatol Melnic sunt cuplul care își crește cu multă dragoste, dar și cu mult umor [...]
Familia lui Yuri Gagarin „în timp și spațiu” (Foto) Numele lui Yuri Gagarin este bine cunoscut în toată lumea. Probabil ar fi straniu să nu-l cunoaștem pe primul om, care a părăsit Pământul și a zburat în Cosmos! Despre activitatea și viața astronautului știu toți, dar mai puțin este știut despre familia lui Gagarin, despre [...]
Felcia Sîrbu: „În cariera mea, lucrurile se întâmplă așa cum trebuie să se întâmple!” Frumoasă, inteligentă, glumeață, dar și serioasă atunci când este cazul, sunt doar câteva din calitățile prezentatoarei TV - Felicia Sîrbu. Ea este cea care ne anunță în fiecare zi, dacă ne luăm de-acasă umbrela sau nu. Dar pe lângă aceste detalii de foarte mult [...]
» Facebook

TOP