Pentru femei care gândesc, citesc și cheltuiesc
Cautare
Irina Binder, despre sufletul de scriitoare și inima de femeie
Irina Binder este o tânără scriitoare din România. Recent, aceasta și-a publicat primele două volume ale romanului „Fluturi”, iar blogul ei, ”Insomnii”, este de-a dreptul asaltat de cititori. Irina spune că acesta a atins și limita de 20 de mii de accesări pe zi. Dar pentru cei ce caută un „colțișor” unde se pot regăsi, relaxa și medita pe vastele orizonturi ale internetului, Irina Binder nu mai are nevoie de lungi prezentări, pentru că este deja foarte cunoscută.
În interviul pe care cu amabilitate Irina a acceptat să-l acorde revistei PentruEa.md, scriitoarea vorbește despre fericirea ei de femeie, despre norocul de-a mânui cuvântul și ușurința cu care o face. Pentru cei care încă nu o „cunosc” pe Irina Biner, vă invit să o descoperiţi, iar pe cititorii și admiratorii ei, vă invit să o redescoperiți.

Scriu încă din copilărie. Am început cu un jurnal, în care îmi notam poezii și citate care îmi plăceau, dar și povețe de la tatăl meu.
Pe blog am început să scriu din 2010, deși am mai avut un blog în 2005, pe care l-am abandonat la un moment dat.


Mi s-a părut potrivit numele „Insomnii" pentru blogul meu, pentru că scriam mai mult noaptea, când nu puteam dormi
, dar și pentru că frământările interioare sunt mai intense noaptea, când avem răgaz să reflectăm la existența noastră.

 

 

Primii mei cititori au fost oamenii necunoscuți. Nici măcar acum nu știu toți prietenii sau colegii mei că am un blog.
Nu am povestit tuturor nici măcar că am publicat o carte. Consider că oamenii care vor trebui să ajungă la mine, vor veni nechemați.

Scrisul mă liniștește. Este un mod bun de a-mi descărca sufletul și de a mă liniști. Văd în scris un prieten supus, care mă ascultă fără a mă contrazice și fără a mă judeca. Totodată, recitind ceea ce scriu, învăț mereu ceva despre mine și îmi reconsider poziția față de anumite aspecte ale vieții.

Cel care m-a susținut să public cartea „Fluturi" este Dumnezeu. A publica această carte a fost un vis, însă nu am făcut nimic special pentru a-l realiza. Am scris povestea, am publicat câteva fragmente pe blog, apoi am început să primesc propuneri de la diferite edituri pentru a publica o carte.

  

 

Cuvântul este cea mai puternică metodă de a influența vieți și stări de spirit. Cuvântul poate să aducă mângâiere sau poate răni. Poate vindeca sau poate îmbolnăvi. Poate apropia sau poate înstrăina. Poate da naștere unor sentimente frumoase sau poate ucide iubirea și încrederea.

Scriind despre mine, îmi exhib toată fragilitatea sufletească. Este adevărat că m-am gândit că mă voi lovi de judecățile unor oameni, însă nu mi-a păsat.

Sinceritatea și deschiderea cu care scriu i-a îndepărtat de mine doar pe oamenii incapabili să relaționeze sincer și să accepte că oamenii nu sunt perfecți și că au dreptul să aleagă cum își trăiesc viața. Așa cum spunea și Kurt Cobain, „Prefer să fiu urâtă pentru ceea ce sunt, decât să fiu iubită pentru ceea ce nu sunt."

  

 

Îmi împărtășesc cu lumea trăirile și experiențele personale, conștientă că fiecare om va învăța ceva și se va regăsi uneori în ceea ce scriu.

Blogul nu este o prioritate pentru mine, cu atât mai mult cu cât serviciul și alte responsabilități nu îmi permit să aloc mult timp scrisului. Dar atunci când simt nevoia să scriu, să socializez și să mă relaxez, mă refugiez în universul meu virtual.

Din păcate, nu reușesc mereu să administrez corespondența cu cititorii mei, așa cum mi-aș dori. Aceștia îmi trimit e-mail-uri și mesaje pe Facebook, însă timpul nu îmi permite să le parcurg, fiind vorba de foarte multe. Cu toate acestea, îmi aloc timp și fac tot posibilul să le citesc și să răspund. Mă bucură faptul că oamenii îmi scriu și, negreșit, citesc fiecare mesaj.

 

 

Sunt doar un om care scrie. Nu știu ce calități definesc un scriitor, dar nu aș îndrăzni să spun despre mine că sunt scriitoare, chiar dacă am publicat o carte care a ajuns foarte îndrăgită și apreciată.

Sunt o femeie foarte fericită și împlinită. Dar împlinirea mea cea mai mare va fi atunci când voi avea o familie și un copil.

Marele meu vis este să trăiesc într-o lume frumoasă, curată, înconjurată de iubire și de pace.

  

 

sursa foto: facebook.com

Victoria Beckam a împlinit vârsta de 40 de ani. Inspiră-te din cele mai celebre citate ale vedetei Soția adoratului fobalist englez David Beckham celebrează astăzi aniversarea a 40-a. Victoria Beckham, f emeia de afaceri, creatoarea de modă, scriitoarea, actrița și cântăreața de origine britanică a enunțat, a împărtășit, cu ocazia zilei sale de naștere, o serie de citate [...]
De ce cântă despre un cheesecake reprezentantul Belarusului la Eurovision, aflați aici! Cântărețul din Belarus  care va încânta, în acest an, publicul de la Erovision Song Contest, se numește Teo. Acesta, însă, nu este numele său adevărat. Despre cine se ascunde în spatele acestui nume scenic, aflați în cele ce urmează. [...]
Are 21 de ani, cântă despre dragostea adevărată și va reprezenta Ucraina la Eurovision! Și în acest an, Ucraina va fi reprezentată de o femeie la concursul european de muzică Eurovision Song Contest. De data aceasta, pe scena concursului va păși Maria Iaremciuk - o tânără de 21 de ani, care va interpreta piesa ”Tick-Tock”. [...]
De ziua ei, Alla Pugaciova va primi în dar un film serial! Vezi de la cine este cadoul Celebra interpretă rusă Alla Pugaciova va celebra, mâine, aniversarea a 65-a de la data nașterii. Unul dintre foștii soți ai interpretei, regizorul Alexandr Stefanovici, i-a pregătit un cadou mai puțin ordinar. Despre ce este vorba, aflați în continuare. [...]
Cum vor arăta americanii anului 2050 (Foto) Stdiul asupra relațiilor inter-rasiale i-a determinat pe cercetătorii de la National Geografic să se întrebe despre cum vor arăta americanii în anul 2050. În colaborare cu artiști fotografi, au fost create câteva tablouri care arată cum vor arăta fețele viitorilor americani. [...]
Laima Vaikule a cântat, ieri seară, la Chișinău. Vezi alături de cine a ieșit pe scenă interpreta Tot mai mulți interpreți celebri sosesc în Republica Moldova și oferă live-uri de excepție. După  ce Loredana Groza și-a încheiat turneul ”Magic” la Palatul Național din Chișinău, pe data de 9 aprilie, ieri seară, interpreta letonă Laima Vaicule a evoluat pe scena [...]
Țara gazdă a Eurovisionului din acest an va fi reprezentată de Basim, un compozitor de 22 de ani! Băiatul care a încântat audiența la selcția națională a Eurovisionului, din Danemarca, este Basim - un tânăr talentat și plin de ambiție. Vrei să-i cunoști povestea ? Urmărește-ne în continuare! [...]
Lecții de iubire, din partea Prințesei Diana A fost femeia care s-a îndrăgostit de un prinț și a devenit prințesă. Însă este femeia care a dus demn coroana sa și a știut cum să-ți pună în valoare personalitatea și statutul pentru ca să câștige inimile tuturor. Despre secretele iubirii acestei frumoase și [...]
Este medic, actor, prezentator TV și va reprezenta Armenia la Eurovision! Află despre cine este vorba Armenia este țara care a debutat la Eurovision Song Contest acum 8 ani, când, pe scena concursului de la Atena a pășit Andre - primul caucazian care și-a reprezentant țara la acest concurs. Despre cine este reprezentantul din acest an al Armeniei la Eurovision , descoperiți în [...]
» Facebook

TOP